Начало  |   За нас  |   Контакти    
 
Начало Сертификати

Сертификати

st_garancion2    Ние даваме гаранция от две години на всички мебели с марката „ДИБО” от датата на покупка *.Гаранцията се отнася за появили се дефекти в резултат на некачествени материали или изработка през гаранционния период.Гаранцията изключва:
– неправилно транспортиране – удар;
– нагряване с топлинни източници или висока влажност;
– природни бедствия;
– естественото износване;
– несъобразено натоварване или злополука;
– третирането на изделията не по предназначение.При производствени дефекти молим да обърнете към магазина, от където е закупен продукта с гаранционната карта.* с изключение на текстил и матраци.

   Съвети за  транспорт и сглобяване на детско краватче „ДИБО”:

– може да си закупите нашите мебели/детско креватче или колекция/ от нашите магазини разглобени и пакетирани в плоски кашони и да си ги транспортирате веднага/при наличност/. Моля транспортирайте кашоните на равна повърхност, предпазени от удар и външни атмосферни влияния – вода, огън, силен вятър.

– може да си уговорите доставката на мебелта и сглобяването им до Вашия адрес в удобен за двете страни ден и час. Ако бъде пожелана услугата сглобяване, съществува възможност за сглобяване на мебелите във Вас на място от обучения специализиран персонал или наш партньор. Монтажниците донасят мебелите до жилището, монтират отделните части и прибират опаковката. Тази услуга се заплаща и зависи от броя на пакетите, съставящи мебелта.

– може да поръчате доставка с куриерска фирма до град в България по телефона от нашите фирмени магазини : 02/920 77 88 /за Западна България/ и 0882 837 347/за Източна България/. Нашите служители с удоволствие ще Ви консултират за наличност и условията на доставката, срокове.

Уважаеми клиенти, моля сглобявайте мебелите „ДИБО” следвайки стъпките в придружаващите схеми за сглобяване на продуктите, ако имате колебания може да се обърнете към нашите представители.

Използвайте само препоръчани от производителя резервни части. Ако сте загубули, някоя част/скрепител/ или сте повредили такава може да се обърнерте към нашите представители и за извън гаранционно обслужване.

   Съвети за поддръжка на детско краватче „ДИБО”: 
Моля използвайте само естествени почистващи препарати, които не разяждат повърхностите. Често е достатъчна само влажна кърпа за отстраняване на замърсявания. За сигурност на закрито място опитвайте дали избраното почистващо средство не оставя петна върху повърхността, не използвайте абразиви.

Моля съблюдавайте един постоянен и здравословен микроклимат в помещението, тъй като при силно колебаеща се температура и влажност на въздуха дървото започва да се изкривява. Не излагайте мебелите на външни  атмосферни условия.

Помислете и за проветряването отзад на мебелите и не ги опирайте плътно към стената. Предпазването срещу конденз от влагата и образуването на мухъл става чрез оставяне на минимално разстояние от около 20 мм.

Детските или домашните мебели и двуетажните легла не трябва да се намират твърде близо до електрически, газови или други топлинни или светлинни източници.

Непременно прочитайте и съблюдавайте нашите инструкции за монтаж.

st_en2

   Детските креватчета ДИБО, предлагани от нас са съобразени с изискванията за безопастност по БДС EN 716-1, отнасящи се за напълно сглобени детски легла за домашна употреба с дъжлина по-голяма от 900мм, не се отнася за подвижни легла и люлки.Изисквания за безопасност при употребата на детско креватче – за да бъдете спокойни за безопасността на Вашето бебе при употребата на детско креватче ДИБО моля спазвайте следните съвети, съобразно стандарта БДС EN 716:- използвайте нашите продукти само след като сте закрепили и притегнали добре, с времето това трябва грижливо да се проверява и в случай на необходимост да се притягат;

– в случай, че подматрачната рамка на леглото ДИБО е регулируемо по височина, трябва да следите, че най-ниското положение е най-сигурно и подматрачната рамка би трябвало да се използва само в това положение веднага след като детето е достатъчно голямо, за да сяда, или се обръща само.

– дебелината на матракът трябва да се подбира така, че вътрешната височина (от повърхността на дюшека до горния ръб на рамката на леглото) в най-ниско положение на дъното на леглото да възлиза най-малко на 500 мм, а в най-високо положение – най-малко 200 мм;

– никога не поставяйте повече от един матрак в детското креватче, това може да наруши предвитените безопасни разтояния до горния ръб на леглото.

– указание относно минималния размер на матрака, който трябва да се използва при даденото легло. Дължината и широчината на дюшека може да допускат най-много 30 мм междина между дюшека и страниците и таблите; Например ако креватчето Ви е за матрак 140/70, допустимия минимален рамер на матрак е 117/67мм;

– не оставяйте детето само с предмети, които могат да създадът опасност за него – дребни играчки и предмети, големи завивки и възглавници за катерене, връвчици, на които да се спъне и да падне.

– не използвайте леглото, когато отделни части са счупени, разкъсани или повредени, или липсват, в такъв случай може да се обърнете към нашите представители за съдействие.

– запазете монтажна скица  съпътстваща всеки продукт за последваща употреба;

Не оставяйте детето си без надзор само в детското креватче!

 st_gs2
   GS Geprüfte Sicherheit (Изпитана сигурност) е най-благонадеждният знак за функционална сигурност за мебели (и други изделия). Присъжда се от независими изпитвателни институти, акредитирани от Министерство на труда на Германия. Винаги се изпитва общата сигурност на дадена мебел – механични и химически изследвания и се извършва непрекъснато наблюдение на производството на продукта.  Тестват се устойчивостта и здравина на конструкцията, ергономичност, токсичност, износоустойчивост, устойчивост на цветовете. Световно признатият GS знак гарантира липсата на опасни вещества, безопасността и удобството при използване на продуктите и е ценна помощ за потребителите, които държат на качеството при избора си кой продукт да закупят. Сертифицирането на продуктите е доброволно и дава предимство на производителите, имащи сертификати на своите продукти.

   Всички детски креватчета ДИБО са съобразени с изискванията за сигурност, като фирма „ДИБО” АД има „Знак GS” (Geprüfte Sicherheit – Изпитана сигурност) за европейска сигурност на леглата Пени и Нели. Нашето производствено предприятие и произвежданите мебели се проверяват ежегодно от германския мебелен институт TÜV Rheinland LGA Products GmbH, акредитиран за контрол на качеството и безопасността на изделията, и за проверка и удостоверяване на производствените системи за управление на качеството и сигурността. Повече информация може да се намери в Интернет на адрес www.lga.de.

   ДИБО АД притежава сертификат  S 60078495,  издаден  от TÜV Rheinland LGA Products GmbH,  за качество и добра производствена практика съгласно европейския стандарт EN ISO 9001:2008, валиден до 15.08.2017 год.

   Материалите, който използваме

   На високите изисквания към нашите мебели ние отговаряме с прилагане на висококачествени материали. Тук искаме да Ви представим кратък обзор на нашите най-важни работни материали:

– Масивното дърво е един жив естествен продукт, всяка изработена от него мебел е индивидуална и уникална. Това им придава дълготрайност и естествено излъчване. Малки чепове, пукнатини, леки неравности и грапавини по повърхността подчертават автентичността на материала. Ние използваме само дървесина от контролирани насаждения, които се залесяват отново. Мебели ДИБО от дърво са: легла Сали, Нели, подвижна люлка. Всички решетки и подматрачни рамки на креватчетата са от дърво. Колекциите Крема и Карамело са с дървени фризове, бордове.

– ПДЧ е един работен материал, който се произвежда от рециклирано дърво или такова от поносима за околната среда стопанска дейност на горски стопанства. Въз основа на това плочите от дървесни частици са от голяма екологична полза. „ДИБО” обработва без изключение ПДЧ на “Kronospan България” съгласно строгия стандарт Е1 без вредни емисии. Креватчета, които изработваме от ПДЧ са: Пени, Дидо, Серена, Универсал, George, Съни, Марго, Танита, Джулиана, Хоум. Използваме дебелини 18 и 25мм. и двустранно ламинирани декори имитиращи дърво и едноцветни с пастелни цветове.

 

Новини и събития

Възстановяване на МСП чрез подобряване на енергийната ефективност Ново през 2022 Европейска и държавна финансова подкрепа 2023 Европейска и държавна финансова подкрепа 2021 Европейска и държавна финансова подкрепа 2020 Лазерно рязане За детската градина Спечелиха детскo обзавеждане DIBO Иновация на пазара – прилежащо легло ДИБО – член на Асоциацията на търговците на стоки за детето в България Мебели по индивидуален проект » архив новини

DIBO в социалните мрежи


Начало | Поръчай сега | Новини | Съвети | Продукти | Промоции | Начало |  За нас |  Сертификати |  Контакти
Copyright © 2013-2024 Мебели DIBO. All Rights Reserved