Начало  |   За нас  |   Контакти    
 
Начало ► Съвети професия “РОДИТЕЛ”

професия “РОДИТЕЛ”

Предизвикателството да си родител

   Всеки човек виждайки чужди палави деца си казвате „Ако беше мое дете нямаше да прави тези неща“, но когато той самият стане родител нещата се променят. Периода на голямото предизвикателство на новите родители е в които започне да пълзи, прохожда, плаче за всяка дреболия, хвърля се по пода, крещи за да се наложи. Детските педиатри съветват на какво още трябва да се обърне внимание:

1.Кърменето и неговата продължителност

Всяка майка си има собствена схема на кърмене. Обикновено то трае от 10 до 30 минути на всяка гърда. На бебето няма да му хареса ако майката използва кремове и лосиони и не подържа добра хигиена на зърната си.

2. Детския плач

Когато бебето заплаче това означава, че му е дошло време за сън. Повечето родители взимат бебето на ръце и така го успиват като това е най разпространения метод. Повечето педиатри  съветват да се остави бебето да плаче всяка вечер по дълго и по-дълго без да се доближавате до него в противен случай то ще си помисли,че ще го вземете на ръце и ще го успите. Когато бебенцето е по-малко от година и половина  педиатрите не препоръчват да го успивате по този начин, защото в този период то има нужда от ласки и галене.

3. Първите признаци на изоставане в развитието

През втората, третата или четвъртата седмица от живота трябва да следвате знаците, които могат да показват възможно изоставане в развитието на бебето. Ако слабо суче и яде бавно, не мига при силна светлина и не следва предмета в близост се движи от една на друга страна, това не е добър знак. Също така, ако рядко помръдва ръцете и краката и действа схванат, ако неговите крайници изглеждат отпуснати и свободно и ако не реагира на силни звуци, трябва да се  отиде на лекар.

4. Езиково развитие на детето

Говоренето много помага за езиковото развитие на едно бебе. Най- разпознаваемата дума за него е неговото име. Говорете му директно като използвате ключови разпознаваеми думи, описвайте света около него, за да може бебето да се учи и да разбере, че ключовите думи постоянно се употребяват в различни изречения. Използвайте много движения и изражения на лицето. В един момент бебето ще ви изненада, като произнесе първата си дума, а вие ще бъдете много доволни от това което чувате.

5. Родителски грешки

Повечето родители не искат да отказват нищо на децата си, а те постигат това с инат, плач и упорство. По такъв начин те растат с убеждението, че винаги те имат право и всеки с нещо им е длъжен. Правете им забележка, когато се налага за да се научат, че това което правят не е правилно. Когато разпръсне играчките си по земята не ги събирайте вие, ако го направите детето ще си помисли, че вие сте отговорни да го правите. Родителите не трябва да се карат пред детето защото в един момент и то ще започне да ви копира. Също така не трябва да са много толерантни и трябва да внимават в действията си за да могат децата да изградат положителни черти в своя характер.

predizvikatelstvoto

 

Новини и събития

Ново през 2022 Европейска и държавна финансова подкрепа 2023 Европейска и държавна финансова подкрепа 2021 Европейска и държавна финансова подкрепа 2020 Лазерно рязане За детската градина Спечелиха детскo обзавеждане DIBO Иновация на пазара – прилежащо легло ДИБО – член на Асоциацията на търговците на стоки за детето в България Мебели по индивидуален проект » архив новини

DIBO в социалните мрежи


Начало | Поръчай сега | Новини | Съвети | Продукти | Промоции | Начало |  За нас |  Сертификати |  Контакти
Copyright © 2013-2023 Мебели DIBO. All Rights Reserved