Начало  |   За нас  |   Контакти    
 
Начало ► Съвети Матрак – как да изберем

Матрак – как да изберем

Как да изберем матрак на нашето малко бебе?

   При избора на матрак за креватчето на бебето ще  срещнем  много варианти. Разбира се трябва да съобразите размерът на матрака с размера на Вашето креватче – стандартни такива са 120/60 и 140/70см. Съобразете и дебелината на матрака –  колкото по-висок е той толкова по-плитко става креватчето.

Матраците от  високоеластична  пяна/memory foam/ са сравнително нови за пазара, но техните характеристики отговарят на най-взискателните клиенти. Лятната и зимната страна на тези матраци, съчетано с  тяхната дишаща структура, противо бактериално и антиалергично действие може да го направи перфектен за вашето дете.  Материалът е термочувствителен и благодарение на топлината и тежестта на тялото се оформя по извивките за кракто време. Същевременно с това си възстановява първоначалната форма след многократни деформации. Изключително здрав и много удобен за спане.

– Следващия много предпочитан матрак за деца от 0-3 години е с вложка от  кокосови влакна и дунапрен облицован в калъф с цип. Кокосовите влакна са естествен, практичен и траен материал, поддържащ гръбнака. Матрак със средна твърдост в среден ценови клас.

– Най разпространени са матраците с пружини. Класически тип матрак с пружини, поддържащи тялото, но все по малко родители ги предпочитат защото тежестта на тялото не се разпределя равномерно.

– друг вид матрак е от дунапрен с калъф. Специфичното при него е че след време губи еластичност – остава вдлъбнат и не може да възвърне първоначалната си форма на местата с голям натиск. Има спарвящ ефект през лятото и ниска проветривост. Дунапренът е най-ниско бюджетния вариант за матрак и е много добър избор ако Ви трябва някакво временно решение.

Най-добре е матракът за новороденото да бъде нов, но ако разполагате със стар такъв е добре да не е на повече от осем до десет години, колкото е приблизително срока на годност на всеки матрак. Независимо от използвания метод на съхранение, неговите влакна бавно развиват акари.

Относно твърдостта е най-добре средната твърдост: меките матраци не са добър избор особено докато бебето все още не може да изправи главичката си, твърдите матраци създават напрежение на главичката и дупето на лежащото бебе като поемат цялата тежест на тялото му. Най-добрият избор е средно твърд матрак в който тялото не потъва прекалено много или не се подпира само в няколко точки.

Какъвто и да е Вашият избор на матрак, задължително за запазването му е да се използва протектор. Той представлява памучен плат от горна страна и е гумиран отдолу за да не пропуска, захваща се към матрака посредством ластици в ъглите. Би било улеснение за Вас и ако изберете матрак със сваляем калъф за да може да го почиствате по-добре и по-лесно.

Всеки матрак/независимо от вида/ трябва да стъпва на здрава, проветрива и безопасна основа от естествени материали . По този начин леглото на вашето  дете  ще бъде  безопасно и приятно място за здравословния му сън.

matrak

 

Новини и събития

Възстановяване на МСП чрез подобряване на енергийната ефективност Ново през 2022 Европейска и държавна финансова подкрепа 2023 Европейска и държавна финансова подкрепа 2021 Европейска и държавна финансова подкрепа 2020 Лазерно рязане За детската градина Спечелиха детскo обзавеждане DIBO Иновация на пазара – прилежащо легло ДИБО – член на Асоциацията на търговците на стоки за детето в България Мебели по индивидуален проект » архив новини

DIBO в социалните мрежи


Начало | Поръчай сега | Новини | Съвети | Продукти | Промоции | Начало |  За нас |  Сертификати |  Контакти
Copyright © 2013-2024 Мебели DIBO. All Rights Reserved