Начало  |   За нас  |   Контакти    
 
Начало ► Съвети Цветове в детската стая

Цветове в детската стая

Цветове на детската стая

   Ако Ви предстои обзавеждане на детската стая, може да вложите цялата си фантазия при обзавеждането на това пространство, като не забравяйте да се консултирате с неговия обитател – Вашето дете, защото в последствие това ще бъде неговата „бърлога”, където ще играе, спи, учи… За да Ви улесним, Ви предлагаме цветова палитра на подходящи цветови съчетания за Вашето бебе, дете или тийнейджър. Изберете тоналност, според възрастта на детето, защото е известно че детските очи възприемат околния свят по различен начин в различните възрасти. Както креватчето, което е по размер на детето трябва да расте заедно с него за да се чуства то уютно в неговото си пространство, така и цветовете в детската стая трябва да се променят с израстването на детето и променяшия му се усет на околния свят.

colors

Цветове за стаята на бебето от 0 до 4 години

   Стаята на бебето трябва да е уютна и топла в спокойни, пастелни тонове, излъчващи топлина и защита. Подходящо е да подберете 1 или 2 основни цвята за големите повърхности – стени, таван и още два за мебелите – креватче, скрин, гардеробче, завивки и т.н. Наситени и ярки тонове е достатъчно да включите само в играчките, музикалната въртележка над легълцето, който ще привличат вниманието на вашето съкровище.
За бебетата са подходящи комбинаци от пастелни жълти и пастелни сини цветове; бежево със светло розово. Тези тонове успокояват, а стаята излъчва усещане за топлина и нежна светлина. Ето и няколко конкретни примера за цветове в бебешката стая, комбинирани в групи по три: цвят на голяма повърхност и 2 цвята на мебелите – това са декори на български ламинирани плоскости, който ние в ДИБО можем да Ви предложим за изработка на мебели по поръчка за Вашето малко съкровище:
baby_colors

За да акцантирате и разнообразите, може да нарисувате на стените нещо тематично – флорални мотиви, животни, колички, най – лесно може да използвате и стикери за стена, тези акценти предизвикват активнистта на детето.

Цветове за стаята на детето от 4 до 11 години

   Вече е нормално Вашето дете на четири години да има любим цвят, така че особенно подходящ момент да го включите при избора на цветове за детската стая. Зоната за игра може да наситите с ярки цветове, те развиват фантазията и разнообразието на впечатления. Може да подберете ярки цветове, както и по-сложните оттенъци, не забравяйте и че когато поставите в стаята играчки, постелете завивки стаята ще се нашари още повече. В същото време леглото и мястото за учене трябва да са по-дискретни и спокойни. Би могло с обзавеждането да се повторят малки участъци в ярък цвят и други по-приглушени с места за отдих и учене.
Подходящи цветове за детската стая са жълти, сини и оранжево за кътчето за актини дейности. При момичетата може дори да използвате червени, лилави и розови нюанси. Избягвайте използването на прекалено много цветове на веднъж. Важно при тази възраст е стаята да не се претрупва с мебели и те да са максимално прости, защото свободно пространство е нужно за  активността и подвижността на децата в тази възраст.
Предлагаме Ви няколко примера за цветове в детската стая, комбинирани в групи по три – включили сме декори на български ламинирани плоскости, който ние в ДИБО можем да Ви предложим за изработка на мебели в детската стая по поръчка :
child_colors   И тук може да разнообразите детската стая с цветни рисунки по стените, та дори и по-нестандартни решения като рисунки за оцветяване по цялата стена, въжета или стълби за катерене.

Цветове за стаята на тийнейджъра от 12 до 17 години

   Обзавеждането в стаята на тийнейджъра ще се използва активно – за учене, спане, слушане на музика и други разнообразни дейности, за това са подходящи жизнерадостните модерни цветове. В тази възраст вижданията им са силно повлияни от телевизията, игрите, модата, всичко около тях ще е достаъчно цветно, за това цветовете в стаята е добре да не се много ярки, а по-приглушени и нечисти/неопределени – използвайте нюанси. Имайте предвид че след обзавеждането, тийнейджъра сам ще аранжира, украси своето пространство. Подходята тема може да съобразите с неговите  предпочитания, наклонност, хоби.
Изборът на мебели и цветове за детска стая е сложен въпрос, особенно ако в нея трябва да пребивават  две или повече деца на различна възраст. Добър избор при малко пространство е да заложите на двуетажно легло, което ви спестява доста място и създава на децата възможност за повече и разнообразни игри. За съвет и индивидуален подход към Вашата важна задача за обзавеждане може да се обърнете към дизайнерите на Дибо, ние ще Ви предложим и изработим мебелите, които са най-поджодящи за вашето помещение в поджодящи цветове от разнообразни цветови комбинаций, някои от тях сме подбрали за Вас – комбинирани в групи по три:
iunosha_colors   Може да разнообразите детската стая с рисунки по стените и дори графити на стените, които самият тийнейджър може да нарисува и показва на свойте приятели.

 

Новини и събития

Ново през 2022 Европейска и държавна финансова подкрепа 2023 Европейска и държавна финансова подкрепа 2021 Европейска и държавна финансова подкрепа 2020 Лазерно рязане За детската градина Спечелиха детскo обзавеждане DIBO Иновация на пазара – прилежащо легло ДИБО – член на Асоциацията на търговците на стоки за детето в България Мебели по индивидуален проект » архив новини

DIBO в социалните мрежи


Начало | Поръчай сега | Новини | Съвети | Продукти | Промоции | Начало |  За нас |  Сертификати |  Контакти
Copyright © 2013-2023 Мебели DIBO. All Rights Reserved