Начало  |   За нас  |   Контакти    
 
Начало ► Съвети 10-те ДИБО правила при избор на детско легло

10-те ДИБО правила при избор на детско легло

За да ви бъдем практически полезни, ще ви разкрием как с обикновен шивашки метър или рулетка, обикаляйки магазините, можете да проверите дали детските креватчета отговарят на европейските стандарти.

1. Височината на преградната решетка – от горната част на долния фриз до върха на решетката – трябва да е повече от 60 см (ако леглото отговаря на това изискване, няма опасност бебето да падне от креватчето, след като вече може да стои изправено в него).

2. Премерете разстоянието между диблите на решетката. По стандарт то трябва да е по-малко от 6 см с цел бебето да не може да промуши главичката, рамото или крачето до бедрото си и да се нарани.

3. Решетката трябва да има 3 подвижни дибли, които само родителите да могат да свалят. Целта на това изискване е, след като детето вече може да се изправя и да пълзи (след 9 месеца), да свалите трите дибли и да му покажете как да излиза само от креватчето си и как да се качва в него в обратен ред. Това внася успокоение у детето и то не приема креватчето като „затвор”.francheskab_m2

4. Подматрачната рамка трябва да е от ламели, за да може матрака да „диша”.

5. Разстоянието между ламелите на подматрачната рамка трябва да е по-малко от 6 см – отново с оглед на безопасността за детето.

6. Креватчето не трябва да има остри ръбове. Всичко трябва да е заоблено. Идеята е, ако детето е изправено и падне, да не се нарани на някой ръб. Оглеждайки креватчето, помислете дали връзките на дрешките на бебето могат да се закачат някъде.margob3_m2

7. Добре е леглото да има метални сглобки. По този начин ви се гарантира, че когато сваляте, разглобявате и сглобявате леглото, то няма да се повреди.

8. Добре е креватчето да има две нива, на които да се монтира подматрачната рамка. На горното ниво тя се монтира в началото – до

4–5-месечна възраст, с цел улеснение на родилката да не се привежда много. След като бебето започне да се обръща подматрачната рамка трябва да се свали на долното ниво – отново с оглед на безопасността на бебето.

9. Дупките, които остават видими, отворени след сваляне на подматрачната рамка на долно ниво, трябва да са по-малки от 7 мм, за да не може бебето да пъхне пръстчето си и да го нарани или счупи.

10. За да имате действителна, 100-процентова гаранция за закупуваното от вас изделие, най-добре е да изберете креватче от реален, легитимен производител.

Знайте, че стандартната гаранция при детските мебели е 2 години.

Ако имате някаква рекламация, повредили сте, без да искате, нещо по леглото или имате нужда от резервни части, без проблем можете да се свържете с ДИБО и изискванията ви ще бъдат удовлетворени незабавно. Много по-трудно става, ако сте закупили продукт с неясен вносител или произход, защото по веригата има множество търговци и други посредници.

www.dibobg.com

 

Новини и събития

Възстановяване на МСП чрез подобряване на енергийната ефективност Ново през 2022 Европейска и държавна финансова подкрепа 2023 Европейска и държавна финансова подкрепа 2021 Европейска и държавна финансова подкрепа 2020 Лазерно рязане За детската градина Спечелиха детскo обзавеждане DIBO Иновация на пазара – прилежащо легло ДИБО – член на Асоциацията на търговците на стоки за детето в България Мебели по индивидуален проект » архив новини

DIBO в социалните мрежи


Начало | Поръчай сега | Новини | Съвети | Продукти | Промоции | Начало |  За нас |  Сертификати |  Контакти
Copyright © 2013-2024 Мебели DIBO. All Rights Reserved